Ulei de in

Ulei de in

Uleiul de in reprezintă cea mai bogată sursa vegetală de acizi graşi Omega 3. Uleiul de in este obţinut prin presare la rece din seminţe de in de cea mai bună calitate. Uleiul de in este 100% natural, nerafinat, fără coloranţi artificiali, arome sau conservanţi.

Pret: 25 RON
Cantitate: 500 ml / 0.5 Litri

Acizii graşi omega 3, se gasesc preponderent în spirulina, soia, nuci şi semintele de in.
Aceşti acizi graşi se mai întâlnesc şi în carnea şi grasimea peştilor marini (ton, cod, hamsie, macrou, hering, somon), dar aceste surse conţin de asemenea colesterol. Se recomandă deci sursele vegetale de acizi graşi omega 3, în raport cu cele de origine animală, deoarece cele vegetale nu conţin colesterol.
Uleiul de in conţine acid alfa-linoleic, care este folosit de corpul uman să-şi sintetizeze şi ceilalţi doi reprezentanţi ai clasei (EPA- eicosapentaenoic acid şi DHA – docosahexaenoic acid) în cantităţile necesare.

Acizii graşi omega 3 din uleiul de in au o multitudine de efecte benefice pentru organism:
– scad colesterolul “rău” din organism
– scad riscul bolilor cardio-vasculare
– inhibă factorii generatori de arteroscleroză şi inflamaţie
– produc o creştere usoară a colesterolului “bun”
– au efect anti-trombotic, prin reducerea moderată a vâscozităţii sangvine;
– reduce întinderea zonei de necroză cardiacă post-infarct recent;
– scad rata aritmiilor cardiace;
– sunt absolut necesari pentru dezvoltarea completă a creierului uman în timpul sarcinii şi în primii doi ani de viaţă;
– cantitatea de serotonină (una dintre „moleculele cerebrale ale placerii?) este la niveluri scăzute în creierul persoanelor care prezintă şi o valoare mică de acizi graşi omega 3 în lichidul cefalo-rahidian.
Dar şi reciproca este perfect valabilă. Serotonina este o substanţă care are şi proprietăţi anti-depresive importante şi-n plus ajută la creşterea şi ramificarea terminaţiilor nervoase (dendride şi axoni);
– ajută la dezvoltarea sistemului nervos, a retinei şi a sistemului imunitar al copilului. Hrănirea copilului cu lapte praf determină un aport de acizi graşi omega 3 redus;
– întârzie şi reduce apariţia simptomelor senilităţii prin blocarea generării de radicali liberi de natură lipidică;
– acţiune anti-mutagenă şi de protejare a materialului genetic;
– stimulează creşterea şi dezvoltarea armonioasă a întregului organism;
– acizii graşi omega 3 sunt constituenţi ai membranei neuronale şi a vaselor de sânge din creier. În starile asociate cu deficitul lor, se întâlneste o încetinire a creşterii staturo-ponderale, leziuni ale pielii şi o funcţie vizuală anormală.
– efect antiinflamator mediu: se obţin rezultate notabile în boala Crohn şi simptomele artritei reumatismale;
– sunt niste modulatori deosebit de puternici ai răspunsului imun. Efecte importante în bolile auto-imune, infecţii virale şi / sau bacteriene, cancer, SIDA.
– Alături de genisteina din soia, acizii graşi omega 3 au şi uimitoarea capacitate de a distruge vasele care alimentează cu sânge tumora;
– alimentarea cu surse de acizi graşi omega 3 ajută la mărirea suprafeţei intestinale şi a absorţiei nutrienţilor;
– reduc riscul de depresie post-sarcină pentru femeile care tocmai au născut
– prezintă efecte benefice în sindromul Raynaud, atenuând pâna la dispariţie manifestările clinice, după o utilizare îndelungată;
– un raport omega 3 / omega 6 supraunitar provoacă vasodilataţie arteriolară şi previne o eventuală hipertensiune arterială;
– în bolile glomerulare renale, aportul de acizi graşi omega 3 ajută la reducerea pierderilor de proteine prin urină;
– ajuta la tratarea ulcerului gastric şi duodenal; efecte excelente au fost raportate şi-n terapia colonului iritabil;
– previn instalarea depresiilor. Un aport crescut de acizi graşi omega 6 (ulei de floarea soarelui) în dauna acizi graşi omega 3, produc modificări în structura membranelor neuronale şi odată cu acestea şi depresia apare mai des;
– reduc problemele legate de ciclul menstrual, regularizându-l şi diminuând frecventa şi intensitatea durerilor menstruale;
– diminuează frecvenţa şi intensitatea crizelor de astm bronşic;
– reduc simptomele şi blochează acţiunea citokinelor;
– sunt substanţe anti-oxidante puternice, utile în prevenţia şi tratamentul pe cale naturală a cancerului
– au efect hipoglicemiant (util şi la diabetici), transformând glucoza sangvină în glicogen de depozit; reduc rezistenţa la insulină;
– previn şi combat eficient migrenele;
– rol calmant şi de mărire a rezistenţei sistemului nervos la stres. Somnul se instalează mai repede la cei care au în alimentaţie surse bogate de acizi graşi omega 3, scanzând frecvenţa insomniilor;
– stimulează sinteza colagenului din piele, aceasta devenind mai elastică şi mai suplă.

Indicaţii:
– protecţie antioxidanta
– cancer de piele, prostată, sân, plămân, colo-rectal
– astm, afecţiuni pulmonare cronice obstructive (bronşită, pleurezie, emfizem)
– menţinerea echilibrului hormonal în menopauză, dureri menstruale
– glaucom, cataractă
– deficit de atenţie şi hiperactivitate, depresie, schizofrenie, scleroză în plăci, anxietate, migrene, anorexie nervoasă
– osteoartritiă, artrită reumatoidă
– psoriazis
– arsuri, acnee, eczeme
– constipaţie, boala Crohn, ulcer
– hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, ateroscleroză, hipertensiune
– prevenirea infarctului miocardic
– litiază renală
– infecţii bacteriene, fungice, virale
– obezitate
– stimularea metabolismului energetic
– diabet (creşte sensibilitatea la insulină)

Necesarul zilnic de acizi graşi omega 3 (asigurându-i doar din uleiul de in):
– 3 picături / zi în primul trimestru de viata;
– 6 picături / zi în al doilea trimestru de viata (în 2 prize zilnice);
– 9 picături / zi în al treilea trimestru de viata (în 2-3 prize zilnice);
– 12 picături / zi (1 ml), între vârsta de 9 luni şi 2 ani;
– 1 ml (12 pic.) / an vârsta / zi între 2–12 ani, în 2-3 prize;
– echivalentul a 1 lingură (15 ml) / zi, peste vârsta de 13 ani, în 1-2 prize.

Dozele de 2-3 linguri / zi sunt rezervate cazurilor speciale de cancer, leucemie şi SIDA, la adult. Încercati să nu depaşiti 3 linguri de ulei / zi, deoarece există riscul creşterii lipidelor plasmatice şi deci riscul de îngrăşare. Ca şi în cazul oricarui lucru bun, este nevoie de moderaţie. Trebuie reţinut că uleiul de in, alături de alte uleiuri alimentare este un aliment bogat in calorii. Astfel 1 lingură de ulei depăşeşte 100 kcal!

Certificatul de analiză al uleiului de in certifică conţinutul foarte ridicat al Acizilor Graşi Omega 3

Certificat de calitate al uleiului de in

Ulei de in | Ulei de in omega 3 | Seminţe de in