Iaurtieră


Iaurtieră deschisă

Capacitate: 1 Litru
Putere: 20 W
Garanţie: 2 ani

Pret: 100 RON

Garanţie PREMIUM: În perioada de garanţie de doi ani, în cazul unui defect de fabricaţie suportăm noi costurile de transport tur-retur prin curier pentru efectuarea service-ului!

Aparatului pentru preparat iaurt vă ajută să preparați acasă iaurt proaspăt din: lapte de soia, lapte de migdale, lapte de orez și chiar lapte de vacă. Consistența iaurtului din lapte vegetal nu este identică cu cea a iaurtului din lapte de vacă dar este un iaurt foarte sănătos și gustos.
Diferența de consistență se datorează faptului că iaurtul preparat cu ajutorul iaurtierei, nu contine amidon sau alți amelioranți.

Dupa ce ați preparat 1 Litru de lapte, cu ajutorul aparatului pentru preparat lapte vegetal, acesta trebuie lăsat să se răcească la temperatura camerei. Nu adăugați cultura de fermenți în laptele fierbinte deoarece acestea vor fi distruse!

Turnați laptele în vasul aparatului pentru preparat iaurt și folosiți conținutul unui plic de fermenți (pe care îl puteți achiziționa de la noi) pentru a începe procesul de fermentare. Pe pagina de comenzi, găsiţi de asemenea și plicuri cu fermenți pentru prepararea chefirului.

Timp de 8 ore se lasă să se coaguleze iaurtul, prin dezvoltarea culturii de fermenți. Aparatul pentru preparat iaurt va menține temperatura laptelui la 41 ℃ pentru a permite dezvoltarea culturii de fermenți lactici. După preparare, se recomandă păstrarea la frigider a iaurtului pentru un gust și o consistență mai bună.

Puteti păstra o mostră de iaurt (aprox. 100 gr) de la o preparare la alta, pentru a asigura cultura de fermenți lactici necesari pentru reînceperea procesului de fermentare. Puteți repeta acest proces de 10-15 ori, după care e nevoie de un nou plic de fermenți pentru începerea procesului de fermentare.

Iaurtul obținut poate fi consumat de întreaga familie simplu sau în diverse combinații cu fructe sau cereale la micul dejun.